Dyrene ved vores daglige rofarvand

25. marts 2018 16:28 , af Susanne Bisgaard

Så skete det alligevel, det jeg ikke lige havde set komme. Vi har et interessesammenfald med gæssene. De venter, venter ligesom os på at kunne komme på vandet. De står parvis på isen og skælder ud, men vandet er og bliver stift. Hvad mon de siger? Måske hun siger: ”Jeg sagde jo, det var for tidligt at begive sig af sted!” Han: ”Nå, du har nok fået kolde fødder!”

Som regel holder parrene sammen hele livet, men det gør det som bekendt ikke nødvendigvis nemmere at enes. Af og til tager den ene sig en flyvetur, vender tilbage og lander skræppende med en mægtig glidetur hen over isen. Mon de synes det er sjovt? Eller er det de frygteligste eder, der kommer ud af munden på dem?

LDR ligger i et fortryllende naturområde. Jo vist er det skønt at ro fra Taarbæk i de salte bølger. Men en tur på vore søer er aldrig som den sidste. Her kan man for alvor holde øje med planter og dyreliv i takt med årstidernes skiften.  Lise Hendriksen har lavet et katalog over et udvalg af de mange fugle, pattedyr og insekter, vi kan være heldige at se. Det ligger nu på hjemmesiden under fanen ”Klubliv” nederst til højre. Alle er velkomne til at komme med tilføjelser, både tekst og fotos til kataloget.

Vedhæftede filer