Outrigger roning

Vi tilbyder roning i outrigger, som er et mere intensivt og fokuseret træningstilbud til de roere, som ønsker et højere niveau af fysisk aktivitet.  

I LDR har vi et outriggerudvalg, som drøfter og planlægger strukturen for roningen løbende. Emnerne er blandt andet

  • Hvem ønsker at ro og på hvilket niveau?
  • Hvilke regattaer kan man deltage i?
  • Bådfordeling
  • Bådvedligehold
  • Løbende evaluering

Som outriggeroer træner man teknik, udholdenhed og styrke og derfor kræver det, at man afsætter væsentlig mere tid til at lære det. Outriggerroning er en holdsport, hvilket betyder, at man forpligter sig sammen med et hold. I LDR foregår outriggerroning pt. udelukkende med 2 årer, modsat motionsbådene, hvor der roes med 1 åre. Forskellen er stor for nogle, mens det for andre hurtigt falder naturligt.Tidligere kaproere har mulighed for at bruge vores outrigget materiel. Vi har træningsbanerne på Bagsværd tæt på. 

Principper for outrigger roning

Udvikling fra begynder til kaproer/øvet motionist kræver en længere rejse 

Som roer, der ønsker outriggerroning er begynder stadiet at blive hjulpet i gang med 2 årer af en roer, som få år inden, selv er startet i outrigger. Her startes i gigbåde, som er en bred outrigget båd, der ligger stabilt i vandet. Hvis man fortsat har lysten til at blive bedre, så er næste trin at modtage instruktion fra roere, som er niveauet videre rent teknisk. 

 

Vi har en gruppe roere i alderklassen 30 -? der kalder sig Mor og Ko, som træner hver tirsdag. Det er en gruppe, som blev etableret for en del år siden at nogle tidligere kaproere, som enten havde fået børn eller havde travlt med arbejdslivet. Tiden til træning er begrænset, men ønsket om at vedligeholde outriggerroning var tilstede. Enkelte fra gruppen ror samtidig Master kaproning, mens andre fastholder motionen en gang ugentligt. Denne gruppe ses af nogle som et springbræt til mere ambitiøse mål for egen roning.

 

Målet med outriggertræning kan være at deltage i Master kaproning, som er for alle roere over 27 år (gældende fra det år, man fylder 27). Der er inddeling i aldersklasser og ved danske regattaer, kan det betyde, at man konkurrerer efter tidshandicap udregnet efter internationale standarder.

 

Der er en voksende gruppe i LDR, som årligt deltager i en international Masterregatta, hvor der er deltagere fra store dele af verden. 3 år i træk foregår det i Europa og det fjerde år skal det afholdes på et andet kontinent. Der er desuden en europæisk regatta i Munchen hvert år, som flere roere vælger i de år, hvor det foregår langt væk.

 

Det kan ske, at en roer trods ihærdighed og meget træning, ikke forbedrer sig i forhold til outriggerroning. Her anbefaler vi, at man i stedet fortsætter sin roning enten i coastal- eller inriggerbåde.

 

Som ny outriggerroer i LDR ser vi det som en fødekæde, hvor man indledningsvis modtager instruktion og senere, når man er blevet mere rutineret, så giver man sin erfaring og viden til nyere roere.